روکش پی اف ام

روکش پی اف ام (PFM) چیست؟ + قیمت، ویژگی‌ها و طول عمر

 برای حفاظت از دندان‌های پوسیده و ترک‌خورده استفاده از روکش‌های دندانی راهکار مناسبی است. روکش‌ها نه تنها از ساختار باقی‌مانده دندان محافظت می‌کنند؛ بلکه سبب بهبود عملکرد آن نیز خواهند شد. روکش‌هایی که به این منظور استفاده می‌شوند، شامل انواع مختلفی هستند. روکش پی اف ام یکی از این روکش ها است.

گاهی روکش‌ها به همراه ایمپلنت دندان به کار گرفته شده و به قطعه اباتمنت وصل می‌شوند. از جمله انواع متداول روکش‌های دندان می‌توان به روکش پی اف ام اشاره کرد. اگر شما نیز قصد کسب اطلاعات بیشتر در مورد این روکش را دارید، با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی ویژگی‌های آن بپردازیم.

برای دریافت مشاوره با ما در تماس باشید:

راه های تماس با ما :

آدرس کلینیک مرکزی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، پلاک ۱۷۲ طبقه اول، واحد ۵

آشنایی با روکش پی اف ام و ویژگی های آن

عبارت PFM از نظر لغوی یعنی سرامیک جوش‌خورده به فلز و در واقع مخفف Porcelain Fused to Metal  است. به بیانی ساده‌ روکش پی اف ام (PFM) نوعی از روکش‌های دندانی از جنس چینی و سرامیکی با پایه فلزی محسوب می‌شود. روکش پی اف ام به شکل کلاهکی تو خالی تولید شده که قسمت داخلی آن از آلیاژ فلزی و نمای خارجی آن از جنس چینی است.

روکش PFM برای ترمیم دندان‌ها هم از نظر عملکرد و هم از نظر زیبایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. قرارگیری این روکش‌ها روی دندان‌های پوسیده یا ترک‌خورده ظاهری سفیدتر برای دندان ایجاد خواهد کرد. علاوه‌بر ظاهر جذاب و زیبا، این روکش‌ها سبب می‌شوند که هنگام غذا خوردن یا نوشیدن ماده‌ای سرد یا داغ، دندان پوسیده دچار حساسیت به شیرینی و دما و در نتیجه ایجاد درد نشود.

روکش پی اف ام

دوام و استحکام روکش  PFM

این مدل روکش‌ها از جمله روکش‌های دندانی بسیار سخت محسوب می‌شوند و بهترین انتخاب برای ترمیم دندان‌های آسیب دیده هستند. دوام و استحکام روکش پی اف ام نسبت به روکش‌های تمام سرامیکی بیشتر بوده و نسبت به روکش‌های تمام فلزی کمتر است.

مطالعه بیشتر :  مقایسه‌ی دندان چسبی و ایمپلنت

در واقع ترکیب پوشش خارجی سرامیکی و پوشش داخلی فلزی استحکام بسیار بالایی به روکش پی اف ام بخشیده است. مزیت مهم این مدل روکش‌های دندانی این است که در صورت ترک خوردن یا لب پر شدن به صورت خفیف می‌توان آن‌ها را به کمک کامپوزیت‌ها ترمیم کرد.

مزایای روکش پی اف ام

روکش PFM از مزایای منحصربه‌فردی نظیر طول عمر و دوام عالی، ظاهر زیبا و قیمت مقرون‌به‌صرفه برخوردار است. متریال مورد استفاده در تولید روکش‌های پی ام اف فلز، پرسلن و سرامیک بوده که همگی دارای دوام بالایی هستند. دوام مناسب این روکش‌ها سبب شده در مقابل فشار، جویدن و ساییدگی مقاوم باشند.

از طرفی جنس چینی یا سرامیکی این روکش‌ها ظاهری زیبا برای آن‌ها ایجاد کرده است. همچنین رنگ پرسلن و سرامیک را می‌توان با رنگ سایر دندان‌ها تطبیق داد که این موضوع منجر به طبیعی به نظر رسیدن روکش دندانی می‌شود‌. در نهایت از دیگر مزایایی که درباره روکش PFM می‌توان به آن اشاره کرد، قیمت مقرون‌به‌صرفه آن‌ها است.

برای دریافت مشاوره با ما در تماس باشید:

راه های تماس با ما :

آدرس کلینیک مرکزی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، پلاک ۱۷۲ طبقه اول، واحد ۵

معایب روکش پی اف ام

بدیهی است که روکش PFM مانند سایر روکش‌ها دارای معایب جزئی نیز است. به عنوان مثال روکش پی اف ام می‌تواند برای افرادی که به فلز حساسیت دارند، آلرژی ایجاد کند. همچنین برای قرارگیری این روکش‌ها روی دندان باید بخش زیادی از ساختار دندان تراشیده یا برداشته شود تا بتوان روکش را نصب کرد. همچنین در صورتی‌که لثه‌ها کمی تحلیل بروند، خط تیره قسمت انتهایی روکش PFM که همان بخش فلزی روکش‌ها است، مشخص می‌شود.

انواع روکش های دندان و مقایسه آن ها

روکش‌های دندان دارای انواع مختلفی هستند که هر یک از آن‏ها ویژگی‌ها و مزایا و معایب خاص خود را دارند. یکی از انواع روکش‌های دندان، روکش‌های تمام فلزی است که این دسته شامل 3 نوع مختلف می‌شوند. آلیاژ‌های قیمتی مانند طلا و تیتانیوم یکی از انواع روکش‌های تمام فلزی هستند. انواع دیگر روکش‌های تمام فلزی شامل روکش با فلز نیمه قیمتی و آلیاژ‌های معمولی است.

مطالعه بیشتر :  انواع متریال و تاثیر آن بر قیمت ایمپلنت دندان

 در نوع آلیاژ نیمه قیمتی 25 درصد از کل فلز به کار برده شده به آلیاژ قیمتی اختصاص دارد. در روکش‌هایی با آلیاژ معمولی نیز بیش از 75 آن‌ها از فلزهای کروم و نیکل تشکیل شده است. انواع تمام سرامیکی از دیگر مدل‌های روکش‌های دندانی هستند که شامل دو دسته پرسلن جاکت مدرن و پرسلن مدرن می‌شوند.

  روکش پرسلن جاکت مدرن به طور کامل از سرامیک ساخته شده و به دلیل اینکه استحکام کافی ندارد، استفاده از آن چندان رایج نیست. از طرفی استحکام روکش‌های سرامیکی پرسلن مدرن نسبت به مدل قبلی چندین برابر است.

در نهایت روکش PFM از کاربردی‌ترین انواع روکش‌های دندانی به شمار می‌آید که به صورت ترکیبی از فلز، سرامیک یا چینی تولید می‌شود. جنس چینی از شفافیت بالایی برخوردار بوده و کاملا همرنگ دندان است. این ویژگی سبب شده که روکش پی اف ام ظاهری زیبا و طبیعی داشته باشد. این مدل روکش‌های دندانی نسبت به روکش‌های تمام سرامیک از استحکام و دوام بالاتر و نسبت به روکش‌های تمام فلزی از ظاهر طبیعی‌تر بهره‌مند هستند.

البته نوع دیگری از روکش‌های دندانی با نام زیرکونیا نیز وجود دارد که همواره با روکش‌های پی اف ام مقایسه می‌شوند. روکش‌های زیرکونیا با عنصر زیرکونیوم ساخته شده‏اند و از استحکام بالا و مقاومت عالی در برابر سرما و گرما برخوردار هستند. برای مقایسه روکش‌های پی اف ام و زیرکونیا می‌توان گفت که PFM قیمت مقرون‌به‌صرفه‌تری نسبت به نوع زیرکونیا دارد. البته قیمت انواع روکش‏های دندانی به عوامل مختلفی وابسته است.

روکش مناسب برای ترمیم دندان های جلو

برای ترمیم دندان‏های جلویی از دو نوع روکش زیرکونیا و پی اف ام استفاده می‏شود. روکش‏های زیرکونیا به این دلیل برای ترمیم دندان‏های جلویی مناسب‏اند که ساختاری یکدست دارند و از نظر شفافیت به دندان طبیعی مشابه هستند. از طرفی روکش‏های پی اف ام نیز به دلیل ساختار زیرین فلزی از استحکام بالایی برخوردارند. به همین دلیل PFM نیز گزینه‏ای مناسب برای دندان‏های جلو به شمار می‏آید.

مطالعه بیشتر :  6 اقدام فوری پس از انجام ایمپلنت دندان

روکش پی اف ام

روکش PFM چگونه روی دندان گذاشته می شود؟

نصب روکش‌های دندانی باید توسط دندانپزشک متخصص انجام شود. به طور خلاصه مراحل گذاشتن روکش‌های پی اف ام روی دندان آسیب دیده به این صورت است که ابتدا دندان بی‌حس می‌شود. برخی از دندانپزشکان برای کاهش درد بیمار در هنگام کار، از آرامبخش یا مسکن نیز استفاده می‌کنند. مرحله بعدی نصب این روکش‌ها از بین بردن بافت پوسیده دندان است.

در واقع در این مرحله بخش پوسیده تراشیده شده و دندان به شکلی ترمیم می‌شود که بتوان روکش PFM را روی آن قرار داد. پس از اینکه دندان به طور مناسب شکل‌دهی شد، از آن قالب گرفته شده و به آزمایشگاه دندانپزشکی ارسال می‎شود. توجه داشته باشید که ساخت روکش مناسب دندان شما ممکن است یک یا دو هفته طول بکشد. البته طی این مدت روکشی موقتی روی دندان شما گذاشته می‌شود که اغلب از جنس فولاد ضد زنگ است. پس از ساخته شدن روکش آن را به دندان می‌چسبانند.

سلامت دندان‌ها نقش قابل‌توجهی در زیبایی لبخند افراد دارد. استفاده از انواع روکش‌ها برای ترمیم دندان‌های پوسیده، شکسته و آسیب‌دیده روشی بسیار مناسب برای حفاظت از دندان‌های باقی‌مانده و ایجاد ظاهری زیبا و طبیعی برای دندان‌ها محسوب می‌شود. در بین روکش‌های مختلف دندان، انواع PFM پرکاربرد بوده و دارای مقاومت عالی است.

البته ساخت و نصب این روکش‌ها توسط افراد متخصص نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. دکتر اردوان صنفی از بهترین متخصصان دهان و دندان بوده که با سال‌ها سابقه در این زمینه بهترین کیفیت را در خدمات مربوط به دندان و ایمپلنت به شما عزیزان ارائه می‌دهد. همچنین تمامی تجهیزات به کار رفته در کلینیک دکتر صنفی مطابق با فناوری روز دنیا است.

ما در کلینیک دکتر اردوان صنفی خدماتی دیگری نیز ارائه می دهیم که شامل موارد زیر است:

برای دریافت مشاوره با ما در تماس باشید:

راه های تماس با ما :

آدرس کلینیک مرکزی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، پلاک ۱۷۲ طبقه اول، واحد ۵

این مطلب را به اشتراک بگذارید
نویسنده سایت
نویسنده سایت
مقالات: 35

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×

سلام دوست من. لبخند شما برای ما مهم است.

برای مشاوره در واتساپ به ما ملحق شوید

× ما آماده ارائه مشاوره هستیم