-
شنبه - چهارشنیه 10:30 الی 19:00
-
پنجشنبه 10:30 الی 14:00
-
تلفن کلینیک ۰۲۱-۲۲۸۶۶۴۰۸
برای داشتن یک لبخند زیبا، ایمپلنتها گزینه مطمئنی هستند، اما حفظ این زیبایی نیازمند مراقبت و نگهداری دقیق از ایمپلنتها است. اگر شما به دنبال کاشت دندان هستید یا قبلا ایمپلنت کاشت کردهاید، باید نکات مراقبتی را رعایت کنید.
در غیر این صورت، ممکن است با مشکلاتی همچون عفونت دندان یا شکست ایمپلنت مواجه شوید. در این مقاله، با روشهای اصولی برای مراقبت از ایمپلنت دندانی آشنا خواهیم شد.
نکات مهم در مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت دندان به عنوان یک روش فوق العاده برای جایگزینی دندانهای از دست رفته شناخته میشود، اما این فرآیند به یک مدت زمان طولانی برای بهبودی نیاز دارد. به همین دلیل برای کاهش هزینهها، صرفهجویی در زمان و جلوگیری از عوارض جدی پس از کاشت دندان، لازم است که به مسائل مراقبتی دقت شود.
مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت از لحظه خروج از مطب شروع میشود. تمام نکات مهم را دندانپزشک با شما در میان خواهد گذاشت تا از هر گونه عوارض جدی جلوگیری شود و عمر ایمپلنت بهبود یابد. مهمترین نکات مراقبتی شامل موارد زیر است:
• مدیریت تورم، درد، و التهاب لثه پس از کاشت دندان
در روزهای اولیه پس از کاشت دندان، تورم، درد، و خونریزی طبیعی است. تا ۲۴ ساعت این عوارض بهبود مییابند. در صورت ادامه خونریزی، باید به دندانپزشک اطلاع دهید.
• استفاده از داروهای مسکن و آنتیبیوتیک
داروهای مسکن در کاهش درد کمک میکنند اما در صورت نیاز، پزشک ممکن است داروهای قویتری را تجویز کند. برای کاهش تورم در ۲۴ ساعت اول از کمپرس یخ استفاده کنید. تجویز آنتیبیوتیک برای کاهش خطر عفونت عالی است.
• بهداشت دهان و دندان پس از کاشت ایمپلنت
پس از کاشت ایمپلنت، به بهداشت دهان و دندان بیشتر توجه کنید. مسواک خود را مرتب تعویض کرده و از برسهای نرم استفاده کنید. برای شستشوی دهان از محلول آبنمک استفاده کنید. این کار به جلوگیری از عفونت کمک میکند. دو بار در روز از نخ دندان برای تمیزی اطراف ایمپلنت استفاده کنید.
• احتیاط در خوردن و آشامیدن
تا چند روز بعد از جراحی، از مصرف غذاهای نرم و مایع استفاده کنید، به خصوص اگر ایمپلنت کل دندانها را انجام دادهاید. مایعات مصرفی نباید خیلی داغ یا تند باشند. برای مدتی از خوردن غذاهای سفت خودداری کنید. به خصوص تا زمانی که ایمپلنت کاملا بهبود یافته است.
بیشتر بدانید : دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت
از مصرف غذاهای سفت و چسبنده خودداری کنید، زیرا ممکن است به ایمپلنت و حتی دندانهای طبیعی آسیب برسانند. از مصرف موادی مانند یخ، کارامل، میوه خشک، آبنبات، تافی، چیپس سیبزمینی، هویج، سیب و استیک به میزان حداقل پرهیز کنید.
• استفاده از نخ دندان جهت جلوگیری از عفونت
نخ دندان برای پاکسازی اطراف ایمپلنت و جلوگیری از عفونت بسیار حائز اهمیت است. از نخ دندانهای مخصوص برای ایمپلنتها استفاده کنید و با دقت اطراف ایمپلنت را تمیز کنید. برای مراقبت از دندانهای حساس و ایمپلنتها، از خمیردندان و دهانشویههای مخصوص استفاده کنید.
• اجتناب از مصرف الکل و سیگار
مصرف الکل و دخانیات میتواند به تاخیر در بهبودی ایمپلنت و ایجاد عوارض متصل به آن منجر شود. حتی برای افرادی که از ایمپلنت بدون جراحی استفاده میکنند، اجتناب از این موارد حائز اهمیت است.
• مراجعه منظم به دندانپزشک
برای حفظ سلامت دهان و دندانها، حداقل دو بار در سال به دندانپزشک مراجعه کنید. مشکلات را به دندانپزشک اطلاع دهید تا هر گونه تغییر در درمان را بررسی کند.
بیشتر بدانید : مراحل ایمپلنت دندان
بعد از ایمپلنت کدام اقدامات فوری را انجام دهیم؟
مراقبت از ایمپلنت در دوره کوتاهمدت بعد از جراحی مهم است تا به بهترین شکل ممکن بهبودی را تسریع کند. در این مدت، رعایت نکات زیر اهمیت دارد:
کنترل خونریزی
برای کنترل خونریزی، گاز استریل را در دهان قرار دهید و آرام و به دقت با گاز بگیرید.
استراحت
در ۸ تا ۱۲ ساعت اول بعد از جراحی، سر خود را پایین نگه ندارید و از حرکتهای بیش از حد خودداری کنید تا به ناحیه جراحی آسیب نرسد.
استفاده از یخ
از کمپرس یخ به صورت منظم هر ۱۵ دقیقه یک بار برای کاهش تورم و درد استفاده کنید.
تغذیه مناسب
در ۲۴ ساعت اول بعد از جراحی، تنها از غذاهای نرم و سرد استفاده کنید تا ایمپلنت را تحریک نکنید.
مصرف داروها
داروهای تجویز شده توسط پزشک را طبق دستورات و به موقع مصرف کنید تا بهترین نتیجه در بهبودی حاصل شود.
در ۲۴ ساعت اول دهان را نشویید
در اولین ۲۴ ساعت بعد از جراحی، دهان خود را نشویید تا ایمپلنت و محل جراحی تحریک نشود و خونریزی به حداقل برسد.
این تدابیر ابتدایی به بهبودی سریعتر و کاهش مشکلات در دوران ابتدایی پس از جراحی ایمپلنت کمک میکند.
بیشتر بدانید : اصلاح طرح لبخند
عدم مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت چه عواقبی دارد؟
اگر مراقبت کافی از ایمپلنت دندان پس از جراحی صورت نگیرد، احتمال وقوع عوارض جدی و مشکلاتی وجود دارد که عبارتند از:
عفونت
عفونت در محل جراحی ایمپلنت ایجاد شده و باعث درد، تورم، و بیماریهای خطرناک می گردد.
عدم ترکیب با استخوان
در برخی موارد، ایمپلنت نمیتواند به درستی با استخوان ترکیب شود و موجب شکست ایمپلنت و ناکامی در جراحی میگردد.
خروج ایمپلنت
در صورت فشار زیاد به محل جراحی، امکان خروج ایمپلنت از محل وجود دارد.
عدم نصب درست
اگر ایمپلنت به درستی نصب نگردد، ممکن است در آینده با مشکلاتی همچون درد، التهاب، و نقص عملکرد مواجه گردید.
کاهش عمر ایمپلنت
عدم مراقبت کافی از ایمپلنت و عدم رعایت مراحل درمانی میتواند منجر به کاهش عمر ایمپلنت شود و نیاز به جراحی مجدد دارد.
سخن پایانی :
دندانپزشک بهترین تکنولوژی را برای بهبود سلامت دندانهای شما استفاده میکند، اما کلید موفقیت نهایی ایمپلنت به عهده شما است. با رعایت مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت، شما نقش فعالی در استقرار و بهبودی ایمپلنت خود دارید.
از مسواک و نخ دندان در حداقل دو بار در روز بهره ببرید تا از ایمپلنتها و دندانهای اطراف به درستی مراقبت شود. بعد از جراحی ایمپلنت، برای مدت ۳ تا ۴ روز از غذاهای نرم و خنک استفاده کنید.
این کارها کمک میکند تا ناحیه جراحی به بهترین شکل بهبود پیدا کند. برای حفظ سلامت ایمپلنت در درازمدت، حداقل هر شش ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت عملکردی و سلامت ایمپلنتها بررسی شود. این نکات به شما کمک خواهند کرد تا از ایمپلنتهای خود به بهترین شکل ممکن مراقبت کنید.
بیشتر بدانید : انواع لمینت دندان
کلینیک دندان پزشکی دکتر صنفی :
جناب دکتر اردوان صنفی جراح دندانپزشک، ایمپلنتولوژیست ICOI آمریکا و رئیس دپارتمان دندانپزشکی کانون مربیان فوتبال میباشند. کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر صنفی در طی 10 سال سابقه فعالیت در زمینه خدمات تخصصی درمانی و زیبایی با متدهای نوین، تجربه و مهارت بالا و امکانات روز دنیا در خدمت شما عزیزان می باشد.
آدرس کلینیک مرکزی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، پلاک ۱۷۲ طبقه اول، واحد ۵
تلفن تماس : تلگرام و واتساپ
۰۲۱۲۲۸۶۶۴۰۸
۰۲۱۲۲۸۸۰۶۴۰