ایمپلنت دندان یک روش نوین جهت جایگزینی دندان های از دست رفته و افزایش زیبایی ظاهری دهان و دندان است. اگر شما قصد انجام ایمپلنت دندان را دارید به جز اطلاع از نکات مهم و عوارض پس از آن، بهتر است با مراقبت های ایمپلنت نیز آشنا شوید.
آشنایی با مراقبت های ایمپلنت میتواند موجب کاهش عوارض و همچنین کاهش طول دورهی نقاهت آن شود. رعایت کردن مراقبت های ایمپلنت میتواند نتیجهی این عمل زیبایی را نیز برای شما بهتر و دوام آن را بیشتر کند. در ادامهی این مقاله به بررسی مراقبت های ایمپلنت میپردازیم.
مراقبت های ایمپلنت پس از عمل چیست ؟
اگر به دنبال جایگزین بسیار طبیعی و راحت برای دندان های از دست رفتهی خود هستید، ایمپلنت دندان میتواند بهترین پیشنهاد ما برای شما باشد به شرطی که از عوارض آن آگاه و مراقبت های ایمپلنت را به درستی انجام داده و جدی بگیرید.
مراقبت های ایمپلنت برای شما پس از خروج از مطب پزشک آغاز میشود، بهتر است در ابتدا از دندانپزشک خود تمامی موارد حائز اهمیت را بپرسید. مهم ترین نکات مراقبت های ایمپلنت به شرح زیر میباشد:
1) مدیریت درد و تورم
تا چند روز پس از انجام ایمپلنت دندان، درد و خونریزی در آن ناحیه طبیعی است، حتی ممکن است بزاق دهان شما کمی قرمز رنگ باشد، اما اگر این خونریزی و درد بیشتر از 24 ساعت ادامه داشت حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
معمولا دارو های مسکن معمولی، درد ناشی از انجام ایمپلنت را کاهش میدهند اما اگر تاثیر چندانی نداشت میتوانید از پزشک خود بخواهید که مسکن قوی تری برای شما تجویز کند.
برای جلوگیری از تورم زیاد در ناحیه ای که کاشت انجام شده، از کمپرس یخ استفاده کنید و در نهایت دندانپزشک شما ممکن است برای جلوگیری از عفونت احتمالی، استفاده از آنتی بیوتیک را برای شما واجب دانسته و تجویز کند.
بیشتر بدانید : اصلاح طرح لبخند
2) رعایت بهداشت دهان و دندان
پس از انجام ایمپلنت نیاز است که بهداشت دهان و دندان خود را بهتر و بیشتر از قبل رعایت کنید. بهتر است از مسواک و برس های نرم برای پاکیزگی دندان های خود استفاده کنید چرا که استفاده از مسواک های زبر ممکن است به ایمپلنت ها آسیب برساند.
یک روز پس از جراحی، به مدت چند روز دهان خود را با آب نمک شستشو داده و روزی دوبار مسواک زده و از نخ دندان استفاده کنید. انجام این کار ها در اطراف دندان های کاشته شده باید به آرامی انجام شود.
3) احتیاط در خوردن و آشامیدن
یکی از مراقبت های ایمپلنت، پرهیز از مصرف غذاهای سفت میباشد. بهتر است غذاهایی که در این دوره استفاده میکنید پر از مایعات بوده و خیلی داغ یا تند نباشد.
پس از گذشت 3 الی 4 روز میتوانید به مرور غذاهای روزمرهی خود را استفاده کنید اما بهتر است همچنان تا بهبودی کامل، از مصرف غذاهای سفت و آسیب زننده به ایمپلنت ها پرهیز کنید.
بیشتر بدانید : دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت
4) پرهیز از مصرف غذاهای چسبنده و برخی غذاهای خاص
مصرف غذاهای سفت و چسبنده میتواند آسیب زیادی را به دندان های کاشته شده و ایمپلنت ها وارد کند. علاوه بر آن مصرف برخی غذاها و مواد خوراکی نیز میتواند به مراقبت های ایمپلنت آسیب جدی وارد کند. این مواد خوراکی عبارتند از:
• میوه خشک
• یخ
• کارامل
• شکلات
• آبنبات
• چیپس
• سیب
• هویج
• استیک
• و ….
یکی از دلایلی که باعث ایجاد شکستگی در ایمپلنت دندان ها میشود، مصرف و جویدن غذاهای سفت و خشک است. به همین دلیل نیاز است که از گاز گرفتن و خوردن مواد غذایی سخت، خودداری کنید.
5) استفاده از محصولات مخصوص دندان های حساس
بعد از کاشت دندان، حتما از خمیر دندان و دهان شویه های مخصوص دندان های حساس استفاده کنید. برخی محصولات دهان و دندان بیش از اندازه دندان های شما را میساید و باعث آسیب و صدمه به ایمپلنت ها میشود. همچنین بهتر است از مصرف مواد بهداشتی که طعم نعنا و یا دارچین شدیدی دارند دوری کنید.
6) پرهیز از مصرف دخانیات و الکل
به طور کلی بهتر است از مصرف دخانیات و الکل برای سلامتی خویش پرهیز کنید اما پس از انجام ایمپلنت دندان و برای مراقبت های ایمپلنت، این پرهیز اهمیت بیشتری پیدا میکند. برای جوش خوردن ایمپلنت به استخوان های فک، حداقل 6 ماه زمان لازم است، مصرف دخانیات و الکل این روند را کند کرده و در آن خلل ایجاد میکند.
بیشتر بدانید : انواع لمینت دندان
اقدامات فوری پس از انجام ایمپلنت :
پس از انجام ایمپلنت نیز باید برخی مراقبت های ایمپلنت را بلافاصله انجام داد، این اعمال به شرح زیر میباشند:
• جهت کنترل کردن خونریزی، از گاز استریل استفاده کنید و آن را محکم روی محل انجام ایمپلنت قرار دهید.
• تا 8 الی 12 ساعت پس از جراحی، سر خود را بیش از حد پایین نگه ندارید و سعی کنید از حرکت زیاد خودداری کنید.
• هر 15 دقیقه یکبار از کمپرس یخ استفاده کنید.
• دارو های تجویزی را مطابق دستور پزشک و در ساعات مقرر استفاده کنید.
• تا 24 ساعت پس از انجام ایمپلنت، دهان خود را نشویید.
بیشتر بدانید : کامپوزیت ونیر
مراقبت های پس از ایمپلنت در دراز مدت :
مراقبت های ایمپلنت علاوه بر مواردی که گفته شد، شامل مراقبت در دراز مدت نیز میشود. به این صورت که پس از انجام کاشت، باید استفاده از دندان ها را به عنوان ابزار به کلی فراموش کنید.
پس از اینکه دورهی نقاهت را به خوبی سپری کردید میتوانید به زندگی عادی خود و مصرف مواد غذایی پیشین برگردید اما برخی عادات مانند باز کردن گره با دندان، شکستن انواع آجیل و خرد کردن آبنبات را باید ترک کرده و از آنها دوری کنید.
در این دوران پس از ایمپلنت، استفاده از نخ دندان های نرم و با کیفیت نیز توصیه میشود. تا مدت ها نیز پس از انجام این جراحی و شاید تا همیشه، باید با نوشیدن چای و مایعات داغ خداحافظی کنید.
زیرا پایه های ایمپلنت از جنس فلز و داخل لثه و استخوان شما هستند و با نوشیدن مایعات داغ، این فلز داغ شده و زمان زیادی برای سرد شدن دوبارهی آن صرف میشود، به همین دلیل پس از مدتی سلول های اطراف ایمپلنت و پایهی فلزی سوخته و سست میشوند و در نتیجه ایمپلنت ها ابتدا لق و سپس کنده میشوند.
بیشتر بدانید : مراحل ایمپلنت دندان
سخن پایانی
تمامی موارد گفته شده از مراقبت های ایمپلنت، مواردی بود که در صورت رعایت آنها میتوانید عمر ایمپلنت های خود را زیاد کرده و مجبور به هزینهی اضافی در این باره نشوید.
بهتر است که در این زمینه تمامی سوالات و موارد احتمالی را با دندانپزشک خود در میان گذاشته و از او سوال بپرسید. فراموش نکنید که انتخاب یک دندانپزشک خوب همیشه شانس شما را برای دریافت خدمات عالی بالا میبرد.
بیشتر بدانید : ترمیم دندان
کلینیک دندان پزشکی دکتر صنفی :
جناب دکتر اردوان صنفی جراح دندانپزشک، ایمپلنتولوژیست ICOI آمریکا و رئیس دپارتمان دندانپزشکی کانون مربیان فوتبال میباشند. کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر صنفی در طی 10 سال سابقه فعالیت در زمینه خدمات تخصصی درمانی و زیبایی با متدهای نوین، تجربه و مهارت بالا و امکانات روز دنیا در خدمت شما عزیزان می باشد.
آدرس کلینیک مرکزی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، پلاک ۱۷۲ طبقه اول، واحد ۵
تلفن تماس : تلگرام و واتساپ
۰۲۱۲۲۸۶۶۴۰۸
۰۲۱۲۲۸۸۰۶۴۰ 09109881825