جایگزینی دندان های از دست رفته در هر سنی یک چالش به حساب میآید، اینکه کدام روش را انتخاب کنید که بهترین مزیت ها و کمترین آسیب ها و معایب به سراغ شما آیند، تصمیمی است که بدون اطلاعات قبلی و مشاوره امکان پذیر نمیباشد.
برای جایگزینی دندان ها، روش هایی از قبیل استفاده از دندان چسبی و یا ایمپلنت وجود دارد اما باید دید دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت.
ما در این مقاله با بررسی مشخصات و مزایا و معایب آنها در نهایت به این نتیجه خواهیم رسید که آیا دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت. پس اگر قصد استفاده از خدمات دندان چسبی یا ایمپلنت را دارید و نمیدانید کدام یک روش مناسب تری است، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت ؟
دندان چسبی چیست؟
برای مقایسهی هر روش ابتدا بهتر است با آن آشنا شده و روش انجام آن را بدانیم. دندان چسبی در حقیقت همان پروتز دندانی است که متحرک میباشد و به کمک چسب های موقتی در محل مورد نظر قرار داده میشود که در بالا عکس دندان چسبی را مشاهده میکنید
با کمک این روش میتوانید زیبایی ظاهری که قبلا در چهره داشتید مجددا به دست آورید و همچنین در جویدن غذا ها دیگر دچار مشکل نخواهید بود. از این روش میتوان جهت جایگزینی تمامی دندان ها به صورت پروتز کامل و یا استفاده برای تنها چند دندان بهره مند شد.
این پروتز ها برای هر شخص با توجه به ویژگی های دهان و دندان او تهیه میشود و برای همگان یکسان نیست. این پروتز ها به دلیل اینکه با استفاده از چسب در دهان فرد قرار داده میشوند و فاقد ریشه هستند، ممکن است کمی دچار لقی شده و موقع جویدن غذا، به خصوص غذاهای سفت و سخت مشکل ایجاد نمایند.
چسب های پروتز ها به گونه ای طراحی شده است که میتواند دندان ها را چند ساعت تا یک روز در جای خود ثابت نگه دارد.
بیشتر بدانید : اصلاح طرح لبخند
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت دندان به معنای کاشت دندان به وسیلهی یک ریشهی فلزی درون استخوان فک و در نهایت قرار دادن یک روکش دندان بر روی آن است. بنابراین ایمپلنت یک دندان مصنوعی ثابت است که مانند دندان های طبیعی شما کاشته میشود و در اکثر موارد تشخیص آن نسبت به دندان های طبیعی دشوار خواهد بود.
به طور کلی در پاسخ به این سوال که دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت، باید بگوییم که ایمپلنت با توجه به ویژگی هایی که دارد روش مناسب تری است اما در هر صورت هر کدام از این روش ها دارای خصوصیاتی هستند که با توجه به ویژگی های فردی و انتظارات او از دندان های مصنوعی میتوانند برای وی مناسب باشند.
جنس ریشه ای که در عمل ایمپلنت در استخوان فک شما کاشته میشود معمولا از جنس تیتانیوم و یا زیرکونیم است. این مواد از جهت آنکه سازگاری بالایی با بدن انسان دارند و با استخوان های فک به خوبی ادغام میشوند، برای این کار بسیار مناسب هستند.
بیشتر بدانید : ترمیم دندان
مزایای دندان چسبی چیست ؟
استفاده از خدمات دندان چسبی میتواند مزایایی را برای شما به همراه داشته باشد، این مزایا عبارتند از:
• زمان ساخت و جایگذاری دندان های چسبی سریع تر صورت میگیرد.
• در انجام آن نیازی به عمل جراحی نیست.
• هزینه برای استفاده از دندان چسبی مناسب تر است.
• در صورت نیاز، تنظیم و اصلاح آنها کار سختی نیست.
• در صورتی که استخوان فک و یا لثهی شما از سلامت و مقاومت کمتری برخوردار باشد، انتخاب این روش برای شما مناسب تر است.
• پروتز های استفاده شده برای دندان سبب حمایت از ماهیچه های صورت شده و از فرورفتگی آنها جلوگیری میکند.
معایب دندان های چسبی :
علاوه بر مزایای گفته شده برای این روش، استفاده از دندان های چسبی دارای معایبی نیز میباشد که برای مقایسهی بهتر بین این دو روش نیاز است که از عوارض دندان چسبی اطلاع داشته باشید.
• از آنجایی که پروتز های چسبی فاقد ریشه هستند، اگر آنها به درستی چسبیده نشوند ممکن است در هنگام جویدن غذا یا صحبت کردن حرکت کنند. از طرفی این دندان ها باید به طور منظم برداشته شده و فرد اقدام به تمیز کردن آنها کند. خیلی از افراد این کار را خسته کننده و سخت میدانند.
• استفاده از این دندان های مصنوعی شما را در خوردن غذاهایی مانند ذرت، کارامل و سیب محدود میکند.
• جنس پروتز های دندانی شکننده است و در صورتی که روی زمین بیفتند، احتمال شکستگی آنها زیاد است.
• این نوع دندان های مصنوعی عمری حدود 5 الی 7 سال دارند و پس از این زمان باید تعویض شوند.
• اگر پروتز ها نامناسب و غیراستاندارد باشند و یا در صورتی که باقی ماندهی غذاها در آنها انباشته شود، احتمال بروز عفونت و آسیب به بافت لثه و حتی پوسیدگی دیگر دندان ها بالا میرود.
• دندان های مصنوعی از آسیب و پوسیدگی دیگر دندان های اصلی جلوگیری نمیکنند.
بیشتر بدانید : کامپوزیت ونیر
مزایای ایمپلنت دندان :
در جواب سوال ابتدایی متن، دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت، به سراغ بررسی مزایا و معایب ایمپلنت دندان میپردازیم.
• کاملا مانند دندان های طبیعی هستند و استفاده از آنها بسیار راحت است.
• ایمپلنت ها در جای خود ثابت هستند و دچار لغزش یا حرکت نمیشوند.
• ایمپلنت ها کاملا مشابه دندان های طبیعی هستند و در اکثر موارد تشخیص آنها از دندان های اصلی کار دشواری است.
• نگهداری و مراقبت از ایمپلنت ها بسیار راحت است. کافیست کار هایی که برای حفظ سلامت دندان های خود انجام میدهید، مانند دوبار مسواک زدن در روز و استفاده از نخ دندان پس از وعده های غذایی، برای آنها نیز انجام دهید.
• در صورتی که کیفیت ایمپلنت انتخابی شما مطلوب باشد و در نگهداری و مراقبت از آنها تلاش کنید، میتوانند تا 20 سال یا حتی بیشتر برای شما دوام داشته باشند و نیازی به تعویض نیست مگر در موارد خاص.
• عدم آسیب رسانی به دندان های مجاور
• از تحلیل استخوان فک بیمار جلوگیری کرده و ساختار اصلی آن را حفظ میکند.
بیشتر بدانید : انواع لمینت دندان
معایب ایمپلنت دندان :
• پروسهی کاشت و مراحل آن نیازمند زمان زیادی است.
• کاشت ایمپلنت دندان نیازمند انجام جراحی است بنابراین بروز عوارضی همچون عفونت، خونریزی، درد و یا بی حسی امکان دارد.
• هزینهی انجام ایمپلنت دندان در مقایسه با دندان چسبی بسیار بالا تر است.
• انجام ایمپلنت دندان برای افرادی که از تراکم استخوان کافی برخوردار نیستند و یا لثهی ضعیفی دارند توصیه نمیشود مگر در شرایطی که با نظر پزشک متخصص پیوند استخوان انجام شود.
• ایمپلنت دندان برای افرادی که مصرف دخانیات دارند روش مناسبی نیست.
• در صورتی که عادت به دندان قروچه شبانه دارید بهتر است که از این روش استفاده نکنید.
مقایسهی دندان چسبی و ایمپلنت :
با توجه به موارد گفته شده و مزایا و معایب این دو روش، در پاسخ به سوال دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت باید بگوییم که بهتر است از روش ایمپلنت استفاده کنید. ایمپلنت دندان شباهت بسیار نزدیک تری به دندان های طبیعی شما دارد و این مسئله انجام کار های روزمره را برایتان راحت تر میکند.
گرچه هزینهی انجام ایمپلنت نسبت به دندان های چسبی بالاتر است اما با توجه به مزایای آن قطعا انتخاب به صرفه تری برای شما خواهد بود.
ایمپلنت دندان یک روش کاشت مادام العمر است و در بیشتر موارد نیازی به تعمیر، تعویض و اصلاح ندارد. به طور کلی استفاده از ایمپلنت دندان برای افراد بیشتر توصیه میشود اما در مواردی که ممکن است پزشک انجام این روش را توصیه نکند بهتر است به روش های دیگر روی آورید.
بیشتر بدانید : مراحل ایمپلنت دندان
کلینیک دندان پزشکی دکتر صنفی :
جناب دکتر اردوان صنفی جراح دندانپزشک، ایمپلنتولوژیست ICOI آمریکا و رئیس دپارتمان دندانپزشکی کانون مربیان فوتبال میباشند. کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر صنفی در طی 10 سال سابقه فعالیت در زمینه خدمات تخصصی درمانی و زیبایی با متدهای نوین، تجربه و مهارت بالا و امکانات روز دنیا در خدمت شما عزیزان می باشد.
آدرس کلینیک مرکزی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، پلاک ۱۷۲ طبقه اول، واحد ۵
تلفن تماس : تلگرام و واتساپ
۰۲۱۲۲۸۶۶۴۰۸
۰۲۱۲۲۸۸۰۶۴۰ 09109881825