در برخورد اول با یکدیگر، این لبخند و زیبایی ماست که دیگران را جذب میکند، پس داشتن یک لبخند زیبا و جذاب برای هر کس واجب و دارای اهمیت است. حال با این وجود بسیاری از افراد از خرابی و نداشتن دندان به دلایل مختلف رنج برده و ناراضی هستند، در اینجا ایمپلنت دندان به کمک شما میآید تا جایگزین مناسب و طبیعی برای دندان های شما باشد.
برخی افراد به دلیل ناآگاهی از مراحل ایمپلنت دندان، از این جراحی دچار ترس هستند و یا نمیدانند قرار است برای چه کاری هزینه کنند. آگاهی از مراحل ایمپلنت دندان و آشنایی با آن، شما را به طور کامل برای انجام این عمل آماده کرده و کمک میکند در مراقبت های پس از آن نیز بسیار موفق باشید.
این مقاله برای شماییست که میخواهید به طور کامل از مراحل ایمپلنت دندان اطلاع کافی داشته باشید، پس تا پایان همراه ما باشید.
ایمپلنت دندان چگونه انجام میشود؟
به طور کلی ایمپلنت و یا کاشت دندان، یک روش برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته میباشد که به روش های مختلف انجام میگیرد.
پروتز دندان، در داخل لثه ها جای میگیرد و در آنجا ثابت است، این مزیت پروتز و ایمپلنت دندان را نسبت به سایر روش ها بسیار محبوب تر کرده است. در واقع ایمپلنت دندان بر این اساس ساخته شده که گویی دندان مصنوعی در جاهای خالی کاشته شده و فرقی با دندان های طبیعی ندارد.
پروتز دندان به قسمتی از ایمپلنت میگویند که تاج دندان نیز نام دارد. در انتها، نتیجهی مراحل ایمپلنت دندان، دندانی است که در جای خود ثابت شده است و تفاوتی با دیگر دندان های اصلی ندارد.
بیشتر بدانید : اصلاح طرح لبخند
مراحل انجام ایمپلنت دندان چیست ؟
مراحل انجام ایمپلنت را نمیتوان به طور دقیق بیان نمود، ممکن است برای برخی افراد بیشتر و برای برخی دیگر کمتر باشد. بعضی از مراحل بستگی به عواملی در بیمار دارد که با تشخیص دندانپزشک کم و یا افزوده میشود. ما در اینجا مراحل کلی انجام ایمپلنت را برایتان جمع آوری کرده ایم.
1) معاینه و مشاوره توسط دندانپزشک
اولین گام از مراحل ایمپلنت دندان، معاینه و مشاوره توسط دندانپزشک مورد نظر است. در این جلسه، پزشک متخصص، دندان ها و فک شما را به طور کامل معاینه کرده و مشخص میکند که چه تعداد از دندان های شما نیازمند انجام ایمپلنت است.
در این مرحله نیز، روش انجام ایمپلنت که مناسب دهان و دندان شماست تعیین شده و زمان انجام و تکمیل شدن آن به شما اعلام میشود.
این مرحله در عین سادگی، نقش مهمی در موفقیت مراحل ایمپلنت دندان دارد، زیرا در این مرحله است که پزشک متخصص تشخیص میدهد که آیا این زمان برای انجام کاشت دندان شما مناسب است یا خیر.
بیشتر بدانید : دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت
2) کشیدن ریشه و یا دندان قبلی
پس از انجام معاینات پزشکی و انتخاب روش انجام ایمپلنت، در اولین مرحلهی جراحی، پزشک متخصص اقدام به کشیدن دندان های خراب و یا ریشه های باقی مانده درون لثه ها میکند.
گاهی اوقات ممکن است بین کشیدن دندان تا جایگذاری ایمپلنت ها فاصله افتد که مدت زمان این فاصله به دو عامل بستگی دارد:
• تراکم استخوان بیمار:
پس از کشیدن دندان بیمار، با بررسی عکس ها و سی تی اسکن های موجود از فک او، این زمان تعیین میشود.
• نحوهی کشیدن دندان:
اگر هنگام کشیدن دندان و یا ریشه، آسیب زیادی به فک بیمار نیامده باشد پزشک متخصص میتواند مراحل ایمپلنت دندان را به صورت فوری و یک روزه انجام دهد. در غیر این صورت اگر مشکلی در لثه به وجود آمده باشد، ابتدا نیاز است که درمان صورت بگیرد و سپس کاشت ایمپلنت انجام شود.
3) کاشت فیکسچر
سومین مرحله از ایمپلنت دندان کاشت فیکسچر است. بهتر است ابتدا با فیکسچر آشنا شویم! فیکسچر همان پایه یا ریشهی دندانی است که تاج دندان را روی آن میکارند. برای انجام این مرحله، پزشک متخصص شکافی روی لثه ایجاد کرده و فیکسچر داخل آن کار گذاشته میشود. گفته میشود که این مرحله، از سخت ترین مرحله ایمپلنت است.
4) پیوند استخوان و فیکسچر
این مرحله جزو مراحلی است که به صلاحدید پزشک و با توجه به ویژگی های برخی بیماران انجام میشود. در واقع بعضی افراد نیاز به پیوند استخوان ندارند اما در افرادی که استخوان فک آنها تراکم لازم را برای کاشت دندان ندارد، باید انجام شود.
دلیل اهمیت پیوند استخوان قبل از انجام مراحل ایمپلنت دندان این است که، ایمپلنت ها پس از کاشت مانند دندان طبیعی عمل کرده و فشار جویدن و خرد شدن غذا ها روی آنها بسیار است.
پس اگر تراکم استخوان فک ضعیف باشد قدرت تحمل این فشار ها را نیز نخواهد داشت و کاشت ایمپلنت دندان برای آن فرد با شکست مواجه میشود.برای انجام این پیوند، مواد مصنوعی و یا طبیعی جایگزین استخوان های بیمار میشوند.
بیشتر بدانید : ترمیم دندان
5) قالب گیری و نصب اباتمنت
پس از آن که فیکسچر در لثه توسط پزشک متخصص کار گذاشته شد، نوبت به قالب گیری و نصب اباتمنت میرسد. فاصلهی بین مرحلهی قبل تا این مرحله ممکن است چندین ماه به طول انجامد زیرا باید منتظر بود تا استخوان فک، پایهی ایمپلنت را به طور کامل در برگیرد و فیکسچر در جای خود ثابت شود.
اباتمنت رابط بین پایهی فلزی و تاج دندان است. در این مرحله ممکن است نیاز به یک جراحی باشد که برای انجام آن از بی حسی استفاده میشود و جای هیچگونه نگرانی نیست.
6) کاشت تاج موقت
در این مرحله از مراحل ایمپلنت دندان، تاج موقتی که از لحاظ رنگ، اندازه و شکل و شمایل کاملا مطابق با دهان و دندان بیمار است، کاشته میشود.
7) کاشت تاج دائمی
پس از گذشت 4 الی 6 هفته از کاشت تاج موقت، به آخرین مرحلهی ایمپلنت دندان میرسیم، بدین صورت که تاج دائمی روی بر روی ایمپلنت قرار خواهد گرفت و این پروسه به پایان میرسد.
بیشتر بدانید : انواع لمینت دندان
سخن پایانی
کاشت ایمپلنت دندان نیز مانند دیگر خدمات دهان و دندان و زیبایی نیازمند زمان و مراحل خاصی است که بهتر است اجازه دهید این مراحل در زمان مناسب خود طی شوند.
از اینکه ممکن است مراحل ایمپلنت دندان ماه ها به طول انجامد نگران نباشید و اجازه دهید روند طبیعی خود را بگذراند زیرا در این صورت است که نتیجهی دلخواه خود را از این جراحی خواهید گرفت.
بیشتر بدانید : کامپوزیت ونیر
کلینیک دندان پزشکی دکتر صنفی :
جناب دکتر اردوان صنفی جراح دندانپزشک، ایمپلنتولوژیست ICOI آمریکا و رئیس دپارتمان دندانپزشکی کانون مربیان فوتبال میباشند. کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر صنفی در طی 10 سال سابقه فعالیت در زمینه خدمات تخصصی درمانی و زیبایی با متدهای نوین، تجربه و مهارت بالا و امکانات روز دنیا در خدمت شما عزیزان می باشد.
آدرس کلینیک مرکزی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، پلاک ۱۷۲ طبقه اول، واحد ۵
تلفن تماس : تلگرام و واتساپ
۰۲۱۲۲۸۶۶۴۰۸
۰۲۱۲۲۸۸۰۶۴۰ 09109881825