روکش ایمپلنت یک لایه نازک از مواد مختلف مانند پرسلین، زیرکونیا یا فلزات پوشش داده شده بر روی ایمپلنت دندانی است که به منظور تقویت و زیبایی ایمپلنت استفاده میشود.
روکش نقش موثری در جایگزینی دندانهای از دست رفته دارد که وظایف دندان طبیعی را به عهده گرفته و باعث ایجاد زیبایی بیشتر در لبخند میشود.
روکشهای ایمپلنت از نظر جنس و ساختار متنوع هستند در نتیجه میبایست میان انواع آنها، بهترین نوع را انتخاب کرد که در این بخش از سایت دکتر صنفی اطلاعات ارزشمندی را کسب خواهید کرد.
روکش ایمپلنت چیست؟
دندانی که از دست برود به دلیل اینکه از ریشه تخلیه میشود نیاز به جایگزینی دارد زیرا در صورت خالی ماندن آن دندانهای مجاور به سمت فضای خالی متمایل خواهند شد که مشکلات بعدی به وجود میآید.
از سویی دیگر لبخند فرد زیبایی و جذابیت سابق را نخواهد داشت که ممکن است اعتماد به نفس را از شخص سلب کند. ایمپلنت راهکاری ایدهآل برای جایگزینی دندانهای از دست رفته بوده که به صورت جراحی در جای خود قرار میگیرد.
ایمپلنت دارای پایه فلزی سازگار با بافت لثه بوده که درون استخوان فک قرار میگیرد که حکم ریشه دندان را خواهد داشت. روی آن همانند تاج دندان نیاز به پوشانده شدن داشته که با روکش پوشیده میشود.
روکش باعث طبیعی به نظر رسیدن ایمپلنت شده و ضمن جلوگیری از آسیب به سایر اجزای دهان و دندان منجر به بهبود فرایند جویدن و حتی تکلم میشود. روکش ایمپلنت را میتوان به صورت واحد برای یک دندان یا به شکل چندتایی برای چندین دندان کنار هم مورد استفاده قرار داد.
انواع روکش ایمپلنت
روکشهایی که از آن برای ایمپلنت استفاده میشود انواع مختلفی دارند که دندانپزشک با توجه به شرایط بیمار و بودجه نوع مناسب آن را انتخاب خواهد کرد. رایجترین انواع روکش ایمپلنت عبارتند از:
• روکش طلا: روکشهای طلا بسیار گران قیمت بوده و به دلیل محکم بودن به هیچ عنوان نمیشکنند، ترک برنمیدارند و از سویی دیگر درخشش خود را از دست نمیدهند.
• روکش سرامیکی: روکشهای سرامیکی جزو محبوبترین انواع روکشهای ایمپلنت هستند که به هیچ عنوان تغییر رنگ نمیدهند.
• روکش زیرکونیوم: روکش زیرکونیوم که به آن زیرکونیا گفته میشود ماندگاری طولانی مدت داشته و قیمت آن نیز نسبتا مناسب است.
• روکش فلزی- سرامیکی (PFM): روکشهای PFM دارای بدنه فلزی با پوشش سفید رنگ است که عمدتا برای دندانهای عقبی استفاده میشود.
بیشتر بدانید : دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت
دلایل استفاده از روکش ایمپلنت
روکشهای ایمپلنت بسیار متنوع هستند که بهترین آنها را میتوان از طریق دکتر اردوان صنفی تهیه کرد. دلایل استفاده از روکش ایمپلنت عبارتند از:
1. زیبایی: هرچقدر روکش به دندان طبیعی نزدیکتر باشد؛ دندانها را زیبا و طبیعیتر نشان میدهد و تاثیر مثبتی بر ظاهر و لبخند فرد دارد.
2. مقاومت: روکش ایمپلنت مقاومت بالایی و پایداری طولانیمدت دارد و مانع شکستگی و خراشیدگی ایمپلنت میشود.
3. حفاظت: روکش به عنوان یک لایه محافظ بر روی ایمپلنت عمل میکند که از آسیبها و خطرات خارجی وارده به ایمپلنت محافظت میکند.
4. سهولت در تمیزکاری: روکش ایمپلنت باعث سهولت تمیزکاری و نگهداری دندانها میشود که این امر به بهبود بهداشت دهان و پیشگیری از بروز بیماریهای دهان و دندان کمک میکند.
5. راحتتر شدن فرآیند درمان: استفاده از روکش ایمپلنت باعث راحتتر شدن فرآیند درمان برای فرد بیمار میشود و منجر به بهبود کارایی و کاربرد ایمپلنت خواهد شد.
مزایای استفاده از روکش ایمپلنت
روکش ایمپلنت به دلیل مزایایی که ارائه میدهد و همچنین اثر مثبت آن بر ایمپلنتهای دندانی مورد تایید دندانپزشکان قرار دارد به همین دلیل به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرند. از فواید و مزایای استفاده از این روکش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
• افزایش مقاومت و طول عمر ایمپلنت
• سهولت تمیزکاری و نگهداری دندانها
• افزایش زیبایی و طبیعیتر شدن دندانها
• محافظت از ایمپلنت در برابر خطرات و آسیبهای خارجی
• افزایش راحتی و ایجاد حس خوشایند برای فرد استفاده کننده از روکش
برای اینکه روکش دندان طبیعی دیده شود معمولا از جنس سرامیک ساخته میشود. سرامیکها در رنگبندیهای متنوع موجود هستند که میتوان سایه مناسبی از آن را که با رنگ سایر دندانها هماهنگی بیشتری دارد انتخاب کرد تا جلوه طبیعیتری به وجود آید طوریکه تشخیص مصنوعی بودن آن از سایر دندانها سخت و تقریبا غیر ممکن است.
بیشتر بدانید : مراحل ایمپلنت دندان
قیمت روکش ایمپلنت
قیمت روکش به چند عامل مختلف بستگی دارد، این عوامل عبارتند از:
1. نوع مواد استفاده شده: نوع موادی که برای ساخت روکش استفاده میشود، تاثیر زیادی بر قیمت آن دارد. به عنوان مثال روکشهای سرامیکی نسبت به روکشهای متریالهای دیگر با قیمت بالاتری عرضه میشوند.
2. پیچیدگی در طراحی و ساخت: اگر طراحی و ساخت روکش نیاز به پیچیدگی و دقت بیشتر داشته باشد، هزینه آن نیز بیشتر خواهد بود.
3. تعداد دندانهای مورد تحت پوشش: اگر بیمار نیاز به روکش برای چندین دندان دارد، قیمت آن به تعداد دندانهای مورد پوشش بستگی خواهد داشت.
4. محل مطب و دندانپزشک: هزینه روکش ایمپلنت به محل مطب و دندانپزشک نیز بستگی دارد. در مناطق شهری و در بالای شهر، هزینهها ممکن است بالاتر باشد.
5. هزینههای جانبی: هزینههای جانبی مانند معاینات پیشگیرانه، تصاویر تشخیصی، درمان جانبی و نگهداری و … نیز ممکن است به قیمت کل روکش اضافه شود.
بیشتر بدانید : اصلاح طرح لبخند
با توجه به این عوامل، قبل از تصمیمگیری برای نصب روکش ایمپلنت، بهتر است با دندانپزشک خود درباره هزینههای مربوط به درمان و روکش ایمپلنت مشورت کنید. خوشبختانه در کلینیک دکتر اردوان صنفی شرایطی فراهم شده است تا افراد بتوانند روکش ایمپلنت را در مناسبترین قیمت با طراحی طبیعی و استحکام بالا تهیه کنند.
روکش ایمپلنت با دکتر صنفی
در کلینیک دکتر صنفی همواره بهترین خدمات ارائه میشود تا زمینه رضایت بیماران و زیباجویان عزیز فراهم شود. خدمات روکش ایمپلنت در کلینیک دکتر صنفی با استفاده از مواد مرغوب و درجه یک با ماندگاری بالا تهیه میشود که طراحی آن بسیار شکیل و تمیز بوده تا جلوه کاملا طبیعی به وجود آید.
بیشتر بدانید : انواع لمینت دندان
کلینیک دندان پزشکی دکتر صنفی :
جناب دکتر اردوان صنفی جراح دندانپزشک، ایمپلنتولوژیست ICOI آمریکا و رئیس دپارتمان دندانپزشکی کانون مربیان فوتبال میباشند. کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر صنفی در طی 10 سال سابقه فعالیت در زمینه خدمات تخصصی درمانی و زیبایی با متدهای نوین، تجربه و مهارت بالا و امکانات روز دنیا در خدمت شما عزیزان می باشد.
ما در کلینیک دکتر اردوان صنفی خدماتی دیگری نیز ارائه می دهیم که شامل موارد زیر است:
آدرس کلینیک مرکزی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، پلاک ۱۷۲ طبقه اول، واحد ۵
تلفن تماس : تلگرام و واتساپ
۰۲۱۲۲۸۶۶۴۰۸
۰۲۱۲۲۸۸۰۶۴۰ 09109881825