اگر قصد ایمپلنت دندان دارید احتمالا در تحقیقات خود به واژهی ایمپلنت فوری برخوردهاید. انجام ایمپلنت به روش های گوناگون با توجه به تشخیص پزشک متخصص و بدن هر فرد انجام میشود. هر کدام از روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و هر کدام برای افراد خاصی مناسب است.
برای انتخاب بهتر بین روش های ایمپلنت بهتر است که با همهی آنها آشنا شوید و با آگاهی کامل تصمیم بگیرید. ما در این مقاله به توضیحات پیرامون دندان ایمپلنت فوری میپردازیم و مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار میدهیم. پس تا پایان همراه ما باشید.
ایمپلنت فوری چیست؟
ایمپلنت دندان یکی از روش های جایگزینی دندان های از دست رفته و افزایش زیبایی و جذابیت افراد به خصوص در لبخند آنهاست. در ایمپلنت دندان یک پایهی فلزی از جنس تیتانیوم وجود دارد که با یک برش روی لثه و ایجاد یک سوراخ، در داخل استخوان فک بیمار قرار داده میشود. سپس یک روکش که به آن تاج دندان میگویند روی آن قرار میگیرد.
این پروسه چند ماه زمان میبرد و تا وقتی که پزشک از متصل شدن فیکسچر با استخوان فک مطمئن نشده باشد، عملیات روکش گذاری انجام نمیشود.
اما در دندان ایمپلنت فوری همانطور که از نامش پیداست، تمامی این کار ها به صورت فوری و یک روزه انجام میشود. به این صورت که پس از کشیدن دندان و یا ریشهی آسیب دیده بلافاصله فیکسچر درون استخوان کار گذاشته میشود و سپس جایگذاری روکش موقت انجام میشود.
در واقع در این روش شما تا زمانی که روکش دائمی روی فیکسچر قرار گیرد، بدون دندان نمیمانید. ایمپلنت فوری کمترین زمان معطلی و رفت و آمد به مطب و مراکز درمانی را دارد.
ایمپلنت فوری برای چه کسانی مناسب میباشد؟
اگر شما جزو افرادی هستید که برای کاشت ایمپلنت دچار تردید هستید و از فرآیند طولانی آن دوری میکنید، میتوانید به ایمپلنت فوری فکر کنید. به طور کلی ایمپلنت فوری میتواند برای افراد زیر مناسب باشد:
• افرادی که در دندان های جلویی دچار آسیب دیدگی و یا از دست دادن آنها شدند.
• مجبور به کشیدن دندان های خود هستید.
• به هزینه و زمان طولانی ایمپلنت حساس هستید.
• از عمل جراحی بر روی لثه ها واهمه دارید.
• افرادی که تقریبا تمامی دندان های خود را از دست دادهاند.
بیشتر بدانید : اصلاح طرح لبخند
نحوهی انجام ایمپلنت فوری :
ایمپلنت فوری اصطلاحی است که برای این روش به کار برده میشود اما تمامی کار های ایمپلنت را نمیشود در یک روز انجام داد، تنها زمان آن نسبت به ایمپلنت معمولی کمی کوتاه تر است. در این روش ابتدا دهان و دندان شما توسط یک اسکنر، اسکن شده و عکس های دو بعدی و سه بعدی از آنها تهیه میشود.
این عکس ها تمامی اطلاعات مورد نیاز پزشک از جمله بافت نرم و دندان های شما را در اختیار پزشک قرار میدهد. سپس نیاز است که بیمار به رادیولوژی مراجعه کرده و یک عکس CBCT از بافت و تراکم استخوان تهیه کند.
با در دست داشتن این اطلاعات پزشک متخصص میتواند محل کاشت، زاویه و موقعیت دقیق ایمپلنت فوری را در دهان شما مشخص کند. هدف از انجام این مراحل برای کاشت ایمپلنت دیجیتال آن است که پزشکان بتوانند با اطلاعات بیشتر و دقیق تری و همینطور به کار گیری مهارت خود، کاشت ایمپلنت فوری را به طور موفق انجام دهند.
بیشتر بدانید : دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت
با طی کردن مراحل فوق نوبت به انجام کاشت ایمپلنت فوری میرسد، نهایتا پزشک متخصص با ایجاد یک سوراخ کوچک روی لثهی بیمار، ایمپلنت را داخل آن کاشت میکند. بله درست شنیدید در این روش نیازی به ایجاد شکاف بر روی لثه نیست.
پس از آن که سوراخ ایجاد شد، فیکسچر به طور دقیق در محل کاشته میشود و سپس یک روکش موقت روی آن قرار داده میشود. همانطور که از اسم این روکش پیداست دائمی نبوده و بیماران حدود چند ماه بعد باید برای جایگذاری روکش دائمی به پزشک متخصص خود مراجعه کنند.
بیشتر بدانید : ترمیم دندان
مراقبت های لازم پس از انجام ایمپلنت :
مهم ترین نکته پس از کاشت ایمپلنت فوری این است که در مراقبت از آن باید مانند تمامی دندان های خود عمل کنید. بهداشت دهان و دندان خود را حتی بیشتر از قبل رعایت کنید و در استفاده از مسواک و نخ دندان به طور صحیح عمل کنید.
علاوه بر این موارد، باید استراحت کافی نیز داشته باشید تا زخم های ایجاد شده سریعا بهبود یابند و پیوند استخوان و فیکسچر به سرعت انجام شود.
به طور کلی مراقبت های پس از انجام ایمپلنت فوری شامل موارد زیر میشود:
• استفاده مرتب و دائمی از دهانشویه جهت شستشو و پاکسازی دهان و دندان
• استفاده از مسواک برای از بین بردن باقی ماندهی غذا در بین دندان ها
• استفاده از خمیر دندان هایی که فلوراید زیادی در خود دارند در مراقبت از ایمپلنت فوری دارای اهمیت است
• داشتن استراحت و خواب کافی جهت تسریع در روند بهبودی
• انجام چکاپ نزد پزشک خود حداقل سه بار در سال
• استفاده از نخ دندان های نرم و مرغوب که بهتر است با نظر پزشک متخصص انتخاب شود
• پرهیز از مصرف دخانیات جهت جلوگیری از عفونت و تسریع در روند جوش خوردن فیکسچر استخوان
بیشتر بدانید : کامپوزیت ونیر
عوارض ایمپلنت فوری :
معمولا ایمپلنت فوری دارای عارضهی خاصی نیست و عوارض آن در مواردی خاص بروز میکند. انجام ایمپلنت دندان نیازمند زمانی است که به فیکسچر و استخوان مهلت داده شود تا با هم ادغام شده و جوش بخورند.
در ایمپلنت فوری دندان این زمان به آنها داده نمیشود و به همین علت احتمال حرکت کردن پایه ها و جا به جایی در آنها بالا میرود. بدین ترتیب احتمال عدم موفقیت در کاشت ایمپلنت فوری وجود دارد.
بیشتر بدانید : مراحل ایمپلنت دندان
مزایای ایمپلنت فوری :
1) صرفه جویی در زمان:
یکی از مزایای انجام ایمپلنت فوری دندان، کاهش زمان مصرفی بین جراحی ایمپلنت و نصب کردن دندان مصنوعی است. با این روش بیماران میتوانند به طور سریع تر از دندان های کاشته شده استفاده کنند.
2) ظاهر طبیعی:
با انجام ایمپلنت فوری، بیماران سریعتر صاحب دندان و زیبایی ظاهری خود میشوند و میتوانند کار های روزمره خود را به خوبی انجام دهند.
3) اعتماد به نفس:
از آنجایی که زیبایی ظاهری در افراد ارتباط مستقیمی با اعتماد به نفس آنها دارد، نصب ایمپلنت فوری دندان این اعتماد به نفس را در افرادی که دندان های خود را از دست داده اند باز میگرداند.
4) حفظ استخوان:
با انجام ایمپلنت دندان نه تنها استخوان های شما ضعیف نمیشود بلکه موجب میشود حجم و استحکام خود را حفظ کرده و از ریزش آنها جلوگیری میکند.
گرچه ایمپلنت فوری دندان دارای مزایایی است اما انجام آن برای هرکس نیازمند شرایط خاصی است که با مراجعه به دندانپزشک و مشورت با آنها میتوانید متوجه شوید که آیا برای انجام این روش کاندید مناسبی هستید یا خیر.
بیشتر بدانید : انواع لمینت دندان
کلینیک دندان پزشکی دکتر صنفی :
جناب دکتر اردوان صنفی جراح دندانپزشک، ایمپلنتولوژیست ICOI آمریکا و رئیس دپارتمان دندانپزشکی کانون مربیان فوتبال میباشند. کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر صنفی در طی 10 سال سابقه فعالیت در زمینه خدمات تخصصی درمانی و زیبایی با متدهای نوین، تجربه و مهارت بالا و امکانات روز دنیا در خدمت شما عزیزان می باشد.
آدرس کلینیک مرکزی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، پلاک ۱۷۲ طبقه اول، واحد ۵
تلفن تماس : تلگرام و واتساپ
۰۲۱۲۲۸۶۶۴۰۸
۰۲۱۲۲۸۸۰۶۴۰ 09109881825