ایمپلنت دندان یک روش بسیار عالی جهت جایگزین کردن دندان های از دست رفته میباشد. ایمپلنت ها دارای پایه هایی هستند که به استخوان فک متصل شده و درون ریشهی دندان کاشته میشوند. ایمپلنت ها در واقع، همانند دندان های مصنوعی عمل میکنند با این تفاوت که در جای خود ثابت هستند و قابلیت جدا سازی و جا به جایی آنها وجود ندارد.
از آنجایی که ایمپلنت ها در میان دندان های دیگر بسیار طبیعی جلوه میکنند، به سختی میتوان آنها را از دندان های اصلی تشخیص داد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با ایمپلنت دندان، روش ها و نکات مهم در رابطه با انجام آن، آشنا سازیم، پس تا پایان همراه ما باشید.
ایمپلنت دندان چیست؟
اگر بخواهیم به طور خیلی کامل تر ایمپلنت دندان را تعریف کنیم باید بگوییم که ایمپلنت دندان یک قطعه فلزی تو خالی از جنس تیتانیوم میباشد که به جای ریشهی دندان آسیب دیده در داخل استخوان فک قرار داده میشود و نزدیک به سه ماه طول میکشد تا این قطعهی فلزی به استخوان جوش بخورد.
پس از سه ماه و جوش خوردگی این قطعه از جنس تیتانیوم، قطعهی دیگری به نام اباتمنت روی آن بسته شده و عملیات قالب گیری انجام میشود و در آخر بر روی اباتمنت روکشی نیز قرار میگیرد.
بیشتر بدانید : اصلاح طرح لبخند
روشهای کاشت ایمپلنت دندان چیست ؟
تا اینجا متوجه شدیم که ایمپلنت دندان جهت جایگزینی دندان های از دست رفته و البته به دنبال آن، بازگرداندن زیبایی به چهره نیز استفاده میشود. هنگامی که صحبت از کاشت و جایگزین کردن دندان ها میشود، سه روش برای آن مطرح میشود که آنها عبارتند از:
• پروتز مصنوعی مانند دندان مصنوعی
• بریج دندان
• ایمپلنت دندان
در بین این سه مورد، ارزان ترین روش دندان مصنوعی است، به راحتی در دسترس و قابل استفاده است اما از لحاظ زیبایی ظاهری تفاوت زیادی با دیگر روش ها دارد و در این زمینه حرف زیادی برای گفتن ندارد، همچنین استفاده از دندان های مصنوعی بر روی حس چشایی نیز تاثیر میگذارد.
روش بریج دندان برای جایگزین دندان ها، متداول ترین روش در این زمینه است ولی مهم ترین اشکال آن در مقابل کاشت دندان ها این است که سلامت دندان های مجاور را تحت تاثیر قرار میدهد.
به طور کلی انتخاب روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته به عوامل زیادی بستگی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
• محل دندان هایی که باید جای آنها پر شوند
• سلامت و حال عمومی بیمار
• تراکم و حجم استخوان فک در محل کاشت دندان
• بودجه مالی مورد نظر
• ترجیحات و سلیقهی بیمار در انجام روش های مختلف کاشت
بیشتر بدانید : دندان چسبی بهتر است یا ایمپلنت
انواع روش های انجام ایمپلنت :
ایمپلنت دندان را در دندانپزشکی ها و کلینیک های مربوطه به روش های مختلفی انجام میدهند. اگر شما قصد انجام این کار را برای دندان های خود دارید، برای انتخاب هر کدام از روش ها بهتر است ابتدا با آنها آشنا شده و سپس تصمیم خود را در این زمینه بگیرید.
بیشتر بدانید : ترمیم دندان
1) ایمپلنت دندان به روش پانچ
در ایمپلنت دندان به روش پانچ، ابتدا دندانپزشک یک سوراخ در استخوان فک ایجاد کرده و سپس ایمپلنت را درون آن قرار میدهند. علت نامگذاری این روش آن است که سوراخ درون استخوان را با یک متهی مخصوص به نام پانچ ایجاد میکنند. سایز و اندازهی این سوراخ به اندازهی ایمپلنت مورد استفاده بستگی دارد.
2) ایمپلنت دندان با لیزر
انجام ایمپلنت دندان به کمک لیزر یکی از جدیدترین و به روز ترین تکنولوژی ها در این زمینه است که در آن انجام جراحی توسط اشعهی لیزر با یک طول موج خاص صورت میپذیرد. در این روش سوراخ های مورد نیاز بر روی استخوان فک، برای جایگذاری ایمپلنت ها توسط اشعهی لیزر ایجاد میشوند.
در این روش دقت بسیار زیاد و عملکرد مناسب بر روی بافت های بدن سبب شده تا یکی از بهترین روش ها برای انجام ایمپلنت دندان شناخته شود. از مزایای مهم ایمپلنت دندان با لیزر میتوان به تسریع در بهبود عملکرد دندان های کاشته شده اشاره کرد.
3) ایمپلنت دندان با چسب
این روش به معنای اتصال روکش توسط چسب به ایمپلنت است. برخی افراد بر این باورند که در این روش به علت وجود روکش بر روی ایمپلنت ها و عدم وجود حفره و فضای خالی، زیبایی ظاهری بیشتر میباشد.
از طرفی نصب شدن روکش بر روی ایمپلنت ها میتواند آنها را در برابر شکستگی ها مقاوم سازد. تنها باید مراقب بود تا چسب به درستی و به مقدار کافی استفاده شود، در غیر این صورت موجب آسیب به بافت نرم، آسیب به استخوان و ایجاد التهاب میگردد.
4) ایمپلنت دندان با پودر استخوان
ممکن است برخی افراد برای کاشت ایمپلنت به مشکل بخورند و یکی از این مشکلات ضعف در استحکام استخوان فک میباشد که به آن در اصطلاح عامیانه تراکم استخوان پایین فک میگویند.
در این مواقع دندانپزشک ها از پیوند استخوان استفاده میکنند. پیوند استخوان در واقع همان استفاده از پودر استخوان جهت تحریک رشد سلول های بنیادی است. به کمک این روش فضای مورد استفادهی اطراف ایمپلنت در استخوان پر میشود و در واقع پودر استخوان را به جای پیچ و یا انواع روش های ادغام استخوانی استفاده میکنند.
بیشتر بدانید : انواع لمینت دندان
مزایا و معایب ایمپلنت دندان :
هر عمل زیبایی و انجام هر یک از خدمات دندان در عین حال که به کمک بیمار میآید، دارای مزایا و معایبی است که اجتناب ناپذیر است اما آشنایی با آنها موجب تصمیمات بهتر در این زمینه و جلوگیری از عوارض احتمالی میشود.
بیشتر بدانید : کامپوزیت ونیر
مزایای ایمپلنت دندان
• سلامت دندان های مجاور به خطر نمیافتد و در عین حال موجب استحکام استخوان فک میشود.
• عمل جویدن غذا و صحبت کردن برای بیمار راحت تر از قبل شده و از این نظر تفاوتی بین دندان های اصلی و ایمپلنت ها وجود ندارد.
• ایمپلنت ها به علت جایگاه ثابتی که دارند، در دهان حرکت نمیکنند و از این نظر بسیار بهتر از دندان های مصنوعی عمل میکنند. این ویژگی اعتماد به نفس بیماران را بسیار بالا خواهد برد.
• دندان های ایمپلنتی از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به دندان های اصلی هستند و افراد دیگر متوجه این تغییر در دهان و دندان شما نخواهند شد.
معایب ایمپلنت دندان
• پس از کاشت دندان احتمال عفونت و یا التهاب در آن وجود دارد. همچنین ممکن است پس از جراحی نیز کمی درد احساس کنید اما این موارد به ندرت اتفاق افتاده و در صورت وقوع، قابل درمان است.
• هزینهی بالای ایمپلنت دندان یکی از معایب آن محسوب میشود. به همین دلیل ممکن است افراد زیادی نتوانند از این روش استفاده کنند مخصوصا در شرایطی که انجام آن در بیش از یک دندان نیاز است.
• در صورتی که استخوان کافی برای انجام فیکسچر نداشته باشید، انجام ایمپلنت دندان ممکن نیست، مگر با توجه به موارد و روش های گفته شده از پیوند استخوان کمک بگیرید که این کار هزینه و زمان اضافی را برای شما به همراه دارد.
بیشتر بدانید : مراحل ایمپلنت دندان
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد توضیحات مختصری در رابطه با ایمپلنت دندان در اختیار شما قرار بگیرد و امیدواریم که بر اطلاعات و تصمیم گیری های شما تاثیرات بسزایی داشته باشد.
به خاطر داشته باشید برای انجام خدمات دهان و دندان حتما مراکز و دندانپزشکان معتبر را برگزینید، در غیر این صورت ممکن است متحمل هزینه ها و خسارات جبران ناپذیری شوید.
کلینیک دندان پزشکی دکتر صنفی :
جناب دکتر اردوان صنفی جراح دندانپزشک، ایمپلنتولوژیست ICOI آمریکا و رئیس دپارتمان دندانپزشکی کانون مربیان فوتبال میباشند. کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر صنفی در طی 10 سال سابقه فعالیت در زمینه خدمات تخصصی درمانی و زیبایی با متدهای نوین، تجربه و مهارت بالا و امکانات روز دنیا در خدمت شما عزیزان می باشد.
آدرس کلینیک مرکزی: تهران، شریعتی، بالاتر از پل سید خندان، خیابان خواجه عبدالله انصاری، پلاک ۱۷۲ طبقه اول، واحد ۵
تلفن تماس : تلگرام و واتساپ
۰۲۱۲۲۸۶۶۴۰۸
۰۲۱۲۲۸۸۰۶۴۰